Thursday 21 July 2011

alla talar svenska

Hallå!

Ifall det sitter några stackare på jobbet så kommer här en liten lista som kanske kan kicka igång fredagshumöret. Ni från sydvästra dösjebro är redan bekanta med listan, alla andra: skruva upp basen och tjonga igång spotify :)

alla talar svenska

Tuesday 19 July 2011

Ung å arg

Alla dessa arga människor har gemensamt att vara missnöjda, smörjda i käften samt uppbackade av näsblodsdistade gitarrstötar.

Själv ligger jag just nu i en solstol med en kall öl i näven. Ta't lungt i mosh-piten!

moshi moshi

Friday 8 July 2011

Blandar och ger

Fredagens lista är en blandning av saker jag hittat när jag plöjt igenom andras Spotify-listor och gamla favoriter som hittats i min skivsamling. Take it away, Spotty!

Tuesday 5 July 2011

Damn it feels good to be a gangsta



En gång i tiden började jag sätta ihop en spellista med bra gangstarap. Grundkravet var att det skulle vara ljud av vapen med i låten, men den utökades snabbt till att innehålla allt jag tyckte var häftigt. "Detta är det bästa du någonsin gjort på betald arbetstid" är bara ett av de fina omdömen jag fått höra om den listan.

Damn it feels good to be a gangsta, the playlist

Nu får ni ett litet koncentrat av den. För erfarna gangstas som undertecknad kretsar all musik mest kring Slim Thug, Rick Ross och Ludacris. Slim Thug inleder tungt med den fantastiska click clack, och han återkommer med sin totala avsaknad av självdistans flera gånger i listan.

Jag vill slå ett extra slag för Black Rob med Whoa! Det är en finstämd låt som kanske var den som gjorde att jag blev den otroligt creddiga gangstan jag är idag.

Rick Ross förlorade däremot lite av sin cred då det dök upp bilder som visade att han var fängelsevakt innan han blev tjock, skäggig och rik. Han glömmer aldrig att påpeka hur många bilar han har, och han har en av de bästa raspiga rösterna i hiphop-usa.

Ice Cube och Dr Dre tittar in som representanter från en gammal era. Men de kan de också, särskilt Ice Cube har visat nya sidor på senare år.

Den som sticker ut lite är MIA med paper planes. Men med en uppväxt som tamil på Sri Lanka är hon hårdare än alla de andra snubbarna tillsammans, och med refrängens melodi av skottlossning hade hon en given plats i min ursprungslista.