Friday 31 August 2012

w1235


Temat för listan är att det är obstinata, och ibland lite störiga låtar. Vilket jag förstås gillar. Och allt är från Storbritannien. En låt som inte fick komma med är Ill Manors, den kändes inte spretig nog. Ett band jag verkligen hade velat ha med är Alt-J, men de var inte så obstinata som jag hoppades.
Hadouken-remixen (bättre än originalet) fanns inte på Spotify.


Trevlig helg!

Tuesday 28 August 2012

Friday 24 August 2012

Musikvecka 34


Gröngölingens tur.
Vad kan då en simpel knegare som undertecknad bidra till denna kulturskatt som känns nytt och fräscht?
Efter en ytterst spartansk undersökning visar sig bristen som en bultande böld!
Mina damer och herrar, det är ordspottarnas och beatmanglarnas tid!
Nåja, lite rap åtminstonde.

spellistan

Tuesday 21 August 2012

Friday 17 August 2012

Politiskt korrekt

Det verkar som om den gode Jälevik har gått och blivit förkyld eller nåt, så jag hoppar in och slänger upp Politiskt Korrekt

Tuesday 14 August 2012

O Canada

Efter två veckor i Kanada har jag fått ett nytt favoritland. USA gör mig kluven men Kanada känns som USA minus mycket av det som är dåligt med USA. Hur som helst, denna gången blir det en kanadensisk lista, präglad av Kanadas musikaliska stoltheter Drake och Deadmau5!

Först en låt som väl ingen kan ogilla, Drake & Rihannas jäkligt sköna duett Take Care. Därefter en av fjolårets tyngsta och bästa låtar, denna gång teamar Drake upp med Lil Wayne för She Will.

En Drake-låt till innan vi går vidare, jag har inte gjort någon ordentlig fact check men jag misstänker att det är premiär för Justin Bieber på musikveckor-bloggen ... Rätt bra låt iaf, Bieber skönt valpig och ett par stabila verser av Drake.



Tvärt kast, MSTRKRFT (master craft) efter tips från en app-kille i waterloo, det blev "1000 cigarettes", franska influenser möjligen?

Nästa låt med Deadmau5. Han headlinade house festivalen Veld som gick av stapeln i Toronto samma helg som vi var där. På festivalen spelade även svenskarna Avicii och Steve Angello. Vi var ju inte där tyvärr, vi var sent ute att det hade kostat en halv förmögenhet att komma in ... Hur som helst, låten Cthulhu Sleeps var resident i min mp3-spelare förra sommaren i en ut och springa-playlist. Svårt att hålla lågt tempo till den!

Sen har vi Some Chords med Deadmau5 som också är riktigt bra innan Deadmau5 three from one avslutas med Raise your weapon noisia remix som i ärlighetens namn inte är så himla lik orginalet, Noisia har satt en rätt tung prägel på den från typ 1.50 in men ... jag har svårt att inte ta med den!

Listan:  O Canada

Monday 13 August 2012

Never forget 7/8

Jag erkänner, jag missade mitt datum och det är en skam jag kommer få bära med mig resten av mitt liv.
Antagligen kommer jag börja dricka tungt, antagligen kommer jag vara ångerfull, precis som dagens spellista med tio sånger på temat ångerfulla missbrukare.
Jag har haft listan liggandes ett tag så det finns en chans att ni sett den tidigare, isåfall ber jag om ursäkt ännu en gång. Förlåt.

Ten Regretful Addicts



Friday 10 August 2012

Musikal-gille

Har sparat det till absolut sist på fredagen, så att ingen lyssnar i sönder denna perfekta pläd av helg-musik som ni kan låta skölja över er, i bilen, på soffan, hela förfesten!

Musikal-gille!

Thursday 2 August 2012

Sista listan på ett tag

Idag är min sista dag innan mamma ledigheten, så sista listan från mig på ett tag.
Ingen röd tråd tyvärr utan jag har bara browsat runt i Spotify och hittat ett gäng gamla låtar som förtjänar att börja lyssnas på lite igen (kanske inte alla, en del kom lite av sista minuten 'panik')

Så enjoy:Ajöken på ett tag