Tuesday 30 October 2012

Trolljägarlistan

Den här gången fammlade jag i panik efter ett vettigt tema.
Tyvärr hittade jag inget så det får helt enkelt bli:
"Några låtar som gör Emil sugen på att springa runt i skogen med stora svärd och jaga troll"

Kort men naggande god?

Friday 26 October 2012

Hawaii!!

Även om jag aldrig varit på Hawaii så har det sällan känts så avlägset som nu. Jag tänker mig att oktober i Göteborg är så "pretty fukin far from Hawaii" som man kan komma och då är det ju på sin plats med en Hawaii-lista.

Till listan

Tuesday 23 October 2012

Italo!




Föregående playlist startade diskussionen om man gillade något ironiskt eller på riktigt. Italodisco började lite som ett ironiskt gillande för min del men gick snabbt över till genuin kärlek. Den taffliga engelskan, de naiva melodierna och lite fult producerade ljudbilderna fick mig på fall.
Italo-talibanen skulle dock påpeka att alla låtar i listan inte är genuin italodisco och jo, alla artister kommer inte från Italien och det finns inslag av spacedisco samt vanlig disco men jag skulle vilja säga att samtliga låtar är tryggt grundade i italodiscons anda.

Här är listan!
http://www.youtube.com/playlist?list=PLOn-H10U268LW6C9qq3TR7pN1SnGAS9IS

Friday 19 October 2012

Den svenske bitpopundret

Hallåja!

Om tisdagen bjöd på svårmod och moll blir det raka motsatsen idag i form av
sorglös bitpop från sverige, tjoho :) Med en månad kvar till dreamhack är det dags att börja acklimatisera sig!

Av artisterna på listan står Slagsmålsklubben ut som de mest framgångsrika, sex ärkenördar som flyttade till berlin så fort de slagit igenom och har varit väldigt produktiva under hela 2000-talet.

Rymdreglages låt 8-bit track är kanske bekant från deras stop motion video som de spenderade 1500 timmar med att göra 2009.

Tio riktigt sköna låtar allihop. Enjoy!

 listan

Tuesday 16 October 2012

Bill Leeb, Cevin Key and friends


Bill Leeb och Cevin Key var som ni kanske vet båda medlemmar av legendariska Skinny Puppy, som av vissa anses ha grundat bl.a industri-electro (och säkert 5 stilar till).

De båda har förutom sin tid i skinny även varit involverade i ett antal andra projekt. Bill Leeb startade t.ex upp Front Line Assembly men har även ett 10-tal andra projekt med sig, bl.a Noise Unit och Delerium.

Cevin Key startade efter Skinny Puppy upp electronica-projektet Download tillsammans med Dwayne Goettel och har sedermera även gjort hyfsade framgångar med solo-prylar.

Dagens lista är en samling godingar från dessa herrars äventyr.

Som en liten bonus slänger jag även med ett spår från Front 242, som nyligen avslutat sin hejdå-turné *snyft*.

På avslutningsspåret hör ni en liten cameo från Genesis P. Orridge (Throbbing Gristle). En gigant när det gäller all form av excentriskt artisteri. Han ringde up Cevin en dag och talade in ett långt raljerande på hans telefonsvarare om att skönhet är fienden och att fula, groteska människor bär fanan. Kevin lade på lite slingor. Resultatet är hysteriskt roligt.

Friday 12 October 2012

Da hippetyhåppety

Tänkte chockera massorna men en musikstil jag sällan lyssnar på, sånt där de kallar hiphop..
Här kommer ett par låtar från gangsta-fasen i mitt liv: Da hippetyhåppety

Friday 5 October 2012

Control-Alt-Country

Ja det var ett tag sedan man hörde lite fin skramlig alt-country i denna blog så jag bestämde mig för att sätta ihop en sån lista igen. Det mesta i listan gjordes på 90-talet och releasades på Chicago-baserade skivbolaget Bloodshot records. (Notera att texten "Chicago-baserade skivbolaget Bloodshot records" skall läsas med Mats Nileskärs röst för bäst upplevelse)
En del artister är gammal (men god) skåpmat för trogna musikveckor-lyssnare. Here we go! Control-Alt-Country


Tuesday 2 October 2012

Fåglar, orgel och skrammel

Dagens lista är tänkt att vara sammanhållen, meditativ och mestadels instrumental. Den vilar på tre pelare.


Listan


Pausfågeln

Elektronikaprogrammet Ström i SR P2 bad för länge sedan en massa experimentella ljudmakare att remixa klassiska pausfåglar. Resultatet släpptes på skivan "Pausfågeln Remixed", och därifrån kommer ett par av dagens låtar. Göken och rödvingetrasten är två odiskutabla favoriter. Som låtar alltså, i fjäderform har jag ingen favorit.


Hansson och Karlsson

Jag minns inte om duon varit med innan. Gamle gode Janne "Loffe" Karlsson på trummor, Bo Hansson på orgel, och inget annat. Det är jazzigt, proggigt och flummigt. De bidrar med tre låtar idag.


Einstürzende Neubauten

De bästa skrammelmakarna i universum bidrar med två låtar. Kanske främst för att Spotifys utbud av dessa är jobbigt begränsat, annars hade ni fått en hel lista med tyskarna. De bidrar även med de enda textraderna i den här listan, även om de inte är många. En per låt ungefär.

Sångaren Blixa hörde en gång en dam säga till sin man på ett museum "You will find me if you want me in the garden, unless it's pouring down with rain". Han blev så inspirerad att han skrev en hel låt med det som enda textrad. Fantastiskt meditativ.

Installation no.1 från samma skiva (ende neu, 1996) bjuder på en otroligt suggestiv slinga, frambankad på okända plåtinstrument. Även här är texten minst sagt sparsmakad.

Som ett litet avbrott har slagsmålsklubben också letat sig in på listan, med den enda bra låten de gjort.