Friday 6 March 2020

Chanting Choirs



Vi startar den här dagen med lite mässande körsång, håll till godo!
Obs! Listan är gjord för att spelas med cross-fade på!

https://open.spotify.com/playlist/5fa2PdGmylmve3pmbGHS0X?si=MuzFOTiQSGWJDFoln_hZqg

Låtarna:

This is Where It Ends - En av favoritlåtarna från vad som antagligen är årets bästa svenska album! Sång, produktion, melodi, allt klaffar så oerhört snyggt. Gåshudsvarning när kören kommer in i slutet!. Det enda negativa är att låten är på tok för kort, hade lätt kunnat köra på i 4 min till.

It’s Coming It’s Real - Och plötsligt ramlar vi in i Swans suggestiva häxkonster. Gillar den verkligen den olycksbådande före-stormen-känslan, man vill både rymma iväg och stanna kvar och se vad som händer samtidigt.

Mountaineers - en sån där låt som långsamt växt sig bättre och bättre. Ruggigt snyggt skifte vid 2:47 och tjusigt inkopererade av det återkommande temat från det utmärkta albumet “Music for People in trouble"

Psalm - Kärt återseende för många i den här gruppen hoppas jag. Bryan Ferry gör sig utmärkt som mässande tv-predikant med imponerande vibrato och de där uppbrutna trummorna gör det svårt att sitta still! Lägg sendan till en sprudlande sax som grädde på moset!

Lord Can You Hear Me - Vi stannar kvar i kyrkan där Jason Pierce leder allsången efter att nästan dukat under av senaste överdosen och den mannen kan sina crescendos! Himmelskt!

Memory of a free festival - Vidare till en av de många nyupptäckte favoriterna från Bowie-fokus-projektet här på musikveckor. Låter som en fantastisk fest!

Come Together - Festen fortsätter 22 år senare i Primal Screams regi med samma recept: en bra hook, en kör och en ordentlig fest!

Must i evolve - Döm av min förvåning när nytt från Jarvis dök upp i spotifyflödet och det lät riktigt bra! Charmigt och rolig live-låt.

Gris-gris gumbo ya ya - Efter Jarvis svettiga indiepop-stutsare är det dags att lugna ned sig lite i träsket hemma hos Dr. John. Har inte riktigt koll på vad han pratar om men misstänker att illegala preparat är involverade.

Human - Rone får avsluta listan där här gången med ett oerhört simpelt men mäktigt epos. Kören består denna gång av  fans inbjudna av Rone till ett slott för liveinspelning av låten.

No comments:

Post a Comment