Tuesday 31 July 2012

Musiklista Friform-edition

Dagens lista "friform" har inget specifikt tema. Det börjar i en ände och slutar i en helt annan, med en massa dub i mitten.
Första låten Maktoube vet jag väldigt lite om. Eller om sanningen skall fram vet jag inget om den, jag snodde den från nått världsmusikprogram på P1. Men den är fin! Lite nordafrikanskt eller?
Sen börjar dubben. Första dubben känns lite nordafrikansk så den får koppla ihop det.
Jag har alltid haft svårt för reggae men uppskattad dub, så ett par dubbar på raken skadar inte.

Maldon, Zouk-bidraget i denna lista, hörde jag först hos den fantastiske (?) Thomas Gylling i hans legendariska 90-tals-program Tropico Pop. Det var fan grejer det. Har försökt spara ihop till en Tropico Pop-lista men jag ger upp, Mr Dobalina med Del Da Funky Homosapien verkar aldrig komma upp på Spotify så det blir nog aldrig av. Därför slänger jag in Zouken här, den passar på något sätt.

Lite världsmusiktema blir det nog trots allt, La vida Sencilla är TexMex-rock, Mediu Xhiga är nån form av folkmexargitarr jag hittat på en Puto Mayo CD jag har liggandes hemma.
Avslutningsvis, i utbildningssyfte för det är alltid kul att lära sig lite om nya musikstilar, två Chacareras. Chacarera är en traditionell Argentinsk folkdans som dansades ute på estanciorna. Skall ackompanjeras med snabba klappar, "klapp-klapp" "klapp-klapp". Ni kan försöka räkna ut hur. Första låten, Chacarera Del Milagro är lite modern Chacarera medan andra är en "Chacarera standard", Chacarera Del Rancho.

Thursday 26 July 2012

Burn



Någon nämnde på chatten att en tribute till Jon Lord skulle vara på sin plats. Här kommer en tribute i form av 10 av Deep Purples bästa låtar. Så ägna fredagen, tillika sommarens sista varma dag, med att sitta och nicka i takt till några av de största rockhjältarna från sent sextio- och tidigt sjuttiotal. De fantastiska hammond-solona kan få vilken regnig sommar som helst att kännas solig.

Burn

OBS: Detta är en garanterat "Smoke on the water"-fri lista.

Tuesday 24 July 2012

Holmérs tango

Den gode Holmér är en stor älskare av riktigt fin gammal tango och börjar därför med två fina, taktfasta Canaro-tangos. Hans fablesse för det dramatiska återspeglas framförallt i Biagi's "Nada" och "Indeferencia". Det är sån power Holmér är känd för!
Men han gillar ju att trixa på dansgolvet också, snabba fina traspiés, så två arga milongor "La Cicatriz" och "Arrabalera".
Samtidigt är han en modern man av sin tid, så tre Gotan Project konkluderar listan. Here you go!: Holmérs tango

Friday 20 July 2012

Schools out for summer!

Jösses vad tiden går, redan min tur igen.
Skjuter ut en lista med gammalt och nytt, blödigt och rockigt, punkigt och hippie-influerat.

Tunes

Tuesday 10 July 2012

Ganska elektroniskt

Här sitter jag i Marielyst och tänker att jag för en gångs skull är ute i god tid. Och så visar det sig att det ju är tisdagar och inte onsdagar som gäller... Hur som helst, det är ju faktiskt fortfarande tisdag.


När jag gick på låg- och mellanstadiet så var man antingen hårdrockare eller synthare. Det fanns inga andra alternativ. Och man var tvungen att ta ställning. För mig var det inget aktivt val, det var helt enkelt en naturlig självklarhet att jag var synthare.

Vid det här laget så har jag klippt av synthtoffsen och lagt skinnkepsen på hyllan, men då och då kommer suget efter elektronisk musik. Som häromdagen som slutade med att jag browsade runt på what.cd några timmar häromkvällen. Kände även att temat och låtarna skulle passa som en låtlista. Så här kommer ett gäng (mestadels) elektroniska godbitar från 2012.



Monday 9 July 2012

Oj då, missade i fredags. Dumma mig. Här är listan iaf. Better late than never?

voi perkele