Friday 13 November 2015

Blaaandad lista

Denna lista började med temat numerologi baserat på dagens särskilt skrockomgärdade datum.
Efterhand som nya låtar lades till blev kopplingarna till temat allt mer kreativa. För att ge något slags sken av integritet var jag till slut tvungen att ge upp temat och sluta låtsas.
Jag gjorde en vanlig "Emil-lista", det var ändå ett tag sedan.
Mycket elektroniskt, hip-hop och kanske lite poppig R&B? Vad vet jag. Here goes:

https://open.spotify.com/user/b513948/playlist/54WJBUfKc5NfBTbv0dM8Zb

Björk - Virus
Björk är emellanåt lite för experimentell för min smak. Det finns en dokumentär om produktionen av Biophilia som på något vis gör hela albumet mycket bättre. Rekommenderas varmt och man gillar pretantiösa artsy islänningar.

Bike for three - Nightdriving
Buck 65 (som är halva Bike for three) har varit med i mina listor förut. Han är väl inte den mest poetiska låtskrivaren i världen, men det passar honom. Han får jobbet gjort.

XOV - Lucifer
Det poppigaste inslaget i listan. Svensk. Självpublicerad på soundcloud. Hittad och tagen under vingarna av Lorde (inte att förväxlas med finska schlagermetalmonster). Har någon slags anknyning till soundtracket på hunger games som jag inte ens orkar googla upp.

Sage Francis - Best of Times
Sage är en klar favorit. I stort sett alla låtar han gjort har den obehagliga egenskapen att bli bättre för varje lyssning. En rolig anekdot är att han lurade alla på en konsert att han blev sur, gick av scen och att det var B Dolan som körde alla hans låtar. Det visade sig i slutet på konserten vara Sage utklädd till Dolan.

B. Dolan - Who Killed Russel Jones
Dolan har några låtar som är riktigt risiga. Men i gränslandet mellan spoken word och rap är han bättre än bra. Medlurade alla på en konsert att han körde alla Sage Francis låtar på en konsert, fast det var Sage utklädd till Dolan. Många verkar gilla låten Lazarus från samma album.

Moderat - Damage Done
Ingen lista är komplett utan en låt från supergruppen Moderat. Det enda problemet med gruppen är att de producerar nya låtar alldeles för sällan. Består av Modeselektor och Apparat.

Ancient Astronauts - Lost In Marrakesh (Hugo Kant Remix)
Ancient Astronauts är inte alls från Marrakesh utan från Köln, men de kan ju visserligen vara vilse ändå. Här kommer Hugo Kant och hjälper dem. Tur för dem.

Depeche Mode - Goodnight Lovers
Efter mycket Depeche-hat i chatten tycker jag att det här är en ytterst lämplig avslutning på listan.

Goodnight lovers!


No comments:

Post a Comment