Friday 20 May 2022

AVANTGARDISTA


AVANTGARDISTA

Från det tidigare dystra ödsliga ensligheten fragmenteras vi nu in i  en avantgardistisk realitet transformerade till en färgsprakande fågel ackompanjerad av Lene Lovich "Little bird ".

Som människa är jag nu sedan länge uppfläkt på detta obduktionsbord som WWW i realiteten är. För evigt splittrad i en Corpus Digitalis och en Corpus Realista. Med insidan globalt blottad på en makronivå diffunderad i bits och Corpus Realista inhyst i en garderob i en obskyr by i ett avlägset hörn av en provins i en onämnbar avkrok av Tellus. Där på mikronivå avskärmad från världens reella ljuvligheter och under dväljs en i universums perspektiv pyttig plutt. 

Men till universum hytter plutten med näven och citerar Klaus Nomi "you dont own me" men David hävdar bara att han aldrig förlorade kontrollen i "the man who sold the world". När man innerst inne blir såld bit för bit för alla sina klick. I denna digitalt renderade hemvist för detta vårt mänsklighetens och  Homo Ludens crescendo av kreativitet, I/0Kosmos som WWW är är Corpus Digitalis i evig limbo. 

Va? Jag? 

Zap Zappittiiii Zaaaaappppppaaa letar efter en parkeringsplats längs "Inca road" för sin runda farkost medan Ruth rockar marimba och klaviatur som från en fjärran bergstopp i Peru. 

Det dunkar på dörren. Utanför står Devo och ljuder "Shout" och proklamerar att "shout untill the battle is won!" Likt Ronja Rövardotter i sin idebjörnslya störtar jag ur min garderob. Ut IRL och tjuter mitt vårskrik i åkallan denna ljuva tid som komma skall! Där finns en "Beutiful world" utanför garderoberna och lådorna vi ackumulerar i allt större versioner allt eftersom livet progrerar tills mättnad uppstår och det omvända sker med en liten låda på slutet. Vintern är död i en låda för denna gång och våren här. Solstrålar åt folket . Och jag är fri från garderoben för denna gång.

Fűr alle zusammen,

42!


AVANTGARDISTA

Avantgardiskt. Anarkistiskt. Outsider. Visuellt 


Klaus Nomi, Bonus Youtube, 

Total Eclipse https://youtu.be/HmLk2vSXXtk


David Bowie and Klaus Noomi, The man who sold the world

https://youtu.be/PdlU8e9wBIE


Frank Zappa and The Mother of invention. - Inca  Roads, 

https://youtu.be/wqp71DOJ3aY

No comments:

Post a Comment