Friday 27 January 2012

Grime

jag är kräksjuk men vill också försöka skriva nåt klatchigt om låtarna. Först av allt, listan består av grime-låtar och alla artister är (följdaktligen?) från london.

Grime musikvecka

Frisky - Tinie Tempah
vi börjar i slutet, eller iaf nära nutid. Tinie Tempah slog igenom stort 2010 med sitt debutalbum Disc-Overy. Pass-out, Frisky & Wonderman fick mig att ana att grime var så mycket mer än Dizzee Rascal.

Forums - Vertex, Shocka, Chipmunk
En ett par år äldre låt, som jag inte vet så mycket om men än att den är riktigt nice. Chipmunk har sedan dess gone pop och fått några hits från sitt lämpligt döpta album Transition som är mer rnb/hiphop/pop.

Love me or hate me - Lady Sovereign
Hennes mastodont-hit. Missy Elliot la några välmenande verser på en remix som också finns med på albumet, men låten är bättre utan.

Just a Rascal - Dizzee Rascal
Dizzee är en av pionjärerna och tog grime utanför London. 18 år gammal släppte han hyllade "boy in da corner" (2003) på klassiska XL recordings, låten är därifrån.

Kidulthood to Adulthood - Bashy
Grymt fet låt från 2008, tagen från soundtracket till Adulthood, uppföljaren till Kidulthood (där man f.ö. hittar bla. "Just a rascal"). Tyvärr har inga av soundtracksen letat sig in på spotify.

From Day - Double S
Det får bli en låt till från "Best of 08" men det hade kunnat bli många fler. Rekommenderas!

Grime Daily - Ghetts
Ghetts vill här belysa två saker: han är jävligt arg och han älskar grime.

Look Out - Skepta
En riktigt tung låt men soundet känns rätt amerikanskt. Skepta ska vara glad han fick vara med på listan.

Left the room - P Money
Man kan ana att P Money har en fot i dubstep-scenen. :) P Money har haft beef med Ghetts, kanske fel person att bråka med med tanke på hur arg Ghetts verkar vara.

No comments:

Post a Comment