Sunday 24 June 2012

Drum and bass is back!

Här kommer midsommaraftonens lista, något försenad. Jag hoppas inte ni fick ställa in midsommarfirandet av brist på musik.

På mitten av nittiotalet var under några år drum and bass det absolut fetaste. Höjdpunkten var för mig var när flera av storheterna från Metalheadz dök upp på lollipop-festivalen 1997. Ett par år senare känns det som att dnb försvann från kartan. Men dnb lever med en ny generation artister, det räcker att kolla in sounddrop för att inse det, drum and bass-kanalen är deras tredje populäraste.


 LISTAN -->> dnb is back! <-- LISTAN


Listan inleder med en klassiker från den gamla eran, consciousness av Photek (som fortfarande är aktiv). Resten av låtarna är mer samtida. Norska duon Future Prophecies ökar tempot när de levererar Jack the Groove. Riktigt nice!

Därefter Chubrub av grabbarna Ed Rush och Optical. Optical som  producerade åt Goldie, drum and bass poster boy och för övrigt Björks sambo at the time.

Näst ut en skön låt av Netsky, inte e-mail wormen utan en belgisk producent av den nya skolan som är omåttligt populär att dömma av sounddrop-kanalens playlists.

En holländsk trio vid namn Noisia följer upp. Monotont och taktfast ftw!

Mufflers dansanta Futureshock får avsluta. Norrmän bakom rattarna igen.

No comments:

Post a Comment