Friday 29 June 2012

Franskt

Den franska listan.

Kände mig lite fransk idag när jag vaknade. Lite tjurig, ville bara ge upp och gå och lägga mig igen men ändå fanns där någon form av stolthet. Det hela slutade med en listan med franska fina bitar.

Först ut är den kramgoa Flat Eric med Flat Beat. Få kramdjur som chefar lika fint som han och det är nog tough love som gäller där.
Tough love var det ju mellan Bönny and Clyde med och det sjunger Serge Gainsbourg och Brigitte Bardot om. Franskare än så blir det nog inte. Serge ansågs ju vara en riktigt Sexy boy på sin tid vilket leder oss vidare till Air med just den låten.

När man som Serge är en sån heting och går på disco så är det nog många som vill sjunga Cerrones 70-tals slagdänga för honom och då kan det gå väldigt snabbt, Fast Track, raka vägen mot samboskap, bolån osv. Det funkar ett tag och sen vill man ha nått nytt och fräscht. Bryter upp, krisar, köper en gammal 80-tals cab och kör längs någon kustväg och hör havet, kanske är det Pacific Coast Highway. Går fint i början men sen blir det biljakt och skit. Spännande ett tag men det brukar lösa sig och livet leker, man glider och skruvar upp volymen när Plastic Bertrand sjunger om just det.

Den här glammig stilen håller ett tag men som alla vet så behövs det alltid lite hårdrock. Idag blir det med de franska svartkonstnärerna i Sortilége. Efter det är det dags att packa ihop det här och tänka på refrängen, just det gör Sebastian Tellier.

Det var den franska listan.  Franskt

No comments:

Post a Comment