Friday 30 October 2020

QnA

 How many roads must a man walk down?

How does it feel, to be on your own, like a complete unknown?

Whats love got to do with it?

Var e tvålen broder?

Isn't she lovely?

Have you ever seen the rain? 

Who will stop the rain? 

Varför är Tom Fogerty så besatt av regn egentligen?

Har ni tänkt på hur många låtar vars text egentligen bara ställer massa frågor. Det är ju egentligen inte så konstigt, obesvarade frågor både eggar och bekymrar människor i hög utsträckning. Människor vill ha kontroll över läget, när vi inte har det blir vi otåliga och/eller frustrerade.

I och med den här listan kommer både jag och ni ställa en mängd olika frågor varesig vi vill det eller inte. Det är oundvikligt. Ni kanske frågar er:

Var soul, funk och RnB verkligen bättre förr?

Får man pluspoäng av Jonas om man har med en Niel Young cover?

Kan Rikard göra en lista utan att ha med en Dylan-cover?

Hur många grupper finns det egentligen som heter något med Brothers?

Vem fan är Tom Fogerty? Heter han inte John Fogerty?

Denna listan innehåller en sådär där låt; En sån som bara ställer massa frågor. Happiness heter den och den innehåller en kavalkad av obesvarade frågor. Det var den som fick mig att börja tänka kring låtar med frågor i. Det liksom bara hände. Kalla de slump eller öde. Finns ödet?

När ni lyssnat klart så kanske ni kommer fråga er: Skulle det här inte vara en lista med en massa låtar som ställer en massa frågor?

Nä, det skulle det inte, men man måste ju för fan skriva något eller hur? Så nu blev det såhär. Jag ville ju egentligen bara posta en skön lista med lite motown feeling med både moderna och gamla alster. Det kan man väl få göra? 

Här är den iaf; LISTAN alltså.





No comments:

Post a Comment