Friday 19 March 2021

 

SwingTimeSpring

 

Idag ska vi balansera på den monofilamentstunna, kniveggsskarpa och ibland böljande gräns som den skånska våren bjuder på. Ömsom varm och strålande med intensiva färgtoner och klara fågeltoner. Bara en ögonblinkning bort finner vi kyla, blixthalka, mörker och tät dimma. Vi träder nu ur dimman till...

 

Wake up, med darrande trumpeter och stabilt dunka dunka som för oss vidare till starka trumpeter och kaneldoftande frukostfika med Cinnamongirl. Dallrande Neoswing och Swing jazz i nytappning är dagens tema som jag väljer att hälsa våren välkommen med.

 

Vi förs vidare ner i de mörkare avgrunderna av vår tempofyllda resa då Princess crocodile talar med de döda i underjorden. Snabbt som ett bambuskott skjuter upp ur marken följer en upplyftande snabbfotad äppelknyckar jazz upp som för tankarna längs böljande gränder och sociala skillnader i ett modernt Sverige. Vidare till ösiga The Atomic Fire balls som eldar på under ens vintertyngda Corona blöta blyskor och förintar all önskan hos denna svensk om att vara stilla. Blodet kokar, svetten dryper och ett Halleluja ögonblick senare så bär dom i väg med en. De de där nu ultralätta dansskorna som tidigare flög förbi som en dröm. Nu med dig i dom!

 

Dröm er bort till en klubb.

Dansa tills dess att fötterna blöder, mana fram våren och mota bort molokenheten med ett fotarbete som kan driva hin håle på flykt ty värmen från vår vårglädjes och ljusets hyllning lyser bländande vit och skola sända hans mörker på flykt! Skrid upp ur klubbdunklet och möt den sprakande våren och vet med er själva att nästa gång vi hörs så blir med Vodka och blinier!

 

Till dess, må väl och kom ihåg:

42!


SwingTimeSpring

No comments:

Post a Comment