Friday 8 October 2021

Varannan Klang varannan Reeder

Kommer ni ihåg min lista "Alex Chilton har en chill ton i rösten"? Jag tänkte göra uppföljaren "Sarah Klang har en fin klang i rösten". Klang är en artist jag lyssnat mycket på den senaste tiden. Dock tycker jag själv att 10 låtar med samma artist på raken är lite för mycket så jag bestämde mig för att lätta upp det lite med att pusha in några låtar med Dan Reeder. Ni har redan fått en försmak på båda. Dan Reeder var med i min lista "Skatteåterbäringen" med låten "Tulips on the table" och Sarah frontade "drömmiga gitarrer" listan.



Lite kort om Sarah Klang.

Min första kontakt var när jag hörde låten "Left me on fire" på radion 2018. Det var en sån där låt som man vart tvungen att vänta i bilen en stund för att lyssna klart och för att höra vem det var efteråt. Ett tag senare var jag hemma hos några vänner som hade på hennes debutalbum i bakgrunden och de berättade att de hade sett henne öppna för "First aid kit" i Köpenhamn. Att vara förband till First aid kit var ju roligt sa jag och drog med mig några skratt. (Så jävla najs asså, sånna lever man på ett tag).

Sen dess har hon bara släppt bra musik men knappt fått något genomslag alls. Vilket är ett mysterium för mig. Lite som Daniel Norgren.

När man hör henne är det omöjligt att inte dra paraleller till Fleetwood Mac och Stevie Nicks. Det finns även en del "The Mamas and the papas" och Amy Winehouse i henne tycker jag fast på ett bra sätt.



Lite kort om Dan Reeder.

Lite speciell gubbe som blandar folkmusik med humor en del politiska texter. Han verkar ofta göra narr av amerikansk kultur och religion samt flörta lite med socialister. Han bygger också nästan all utrustning själv. Mikrofoner och mixar och gitarrer och saxofoner etc. Ett konstant tema genom musiken är att han ofta spelar in sig själv i stämmor vilket jag är väldigt svag för. 

Han är kompis med John Prine som jag också har gjort lista på tidigare och de har även turnerat ihop innan Prine kolade vippen.

LISTAN

No comments:

Post a Comment